Nieuwe Club-trainer reageert voor het eerst: “Was een moeilijke beslissing”

Nieuwe Club-trainer reageert voor het eerst: “Was een moeilijke beslissing”
Maandag 22 mei 2023 - 20:00   I   door Redactie

Bij blauw-zwart hebben ze eindelijk hun eerste punten in play-off 1 beet. Natuurlijk wordt er inmiddels al werk gemaakt van heel wat andere dossiers.

Zo pakten ze onlangs uit met een nieuwe trainer voor de vrouwenploeg, Club YLA. Heleen Jacques maakt de overstap van de KBVB, waar ze actief was als hoofdcoach bij de U16 en als assistent bij de U19 van de Red Flames.

Bij Het Nieuwsblad gaf ze een eerste interview sinds het nieuws van haar overstap officieel bekendgemaakt werd: “Het was best wel een moeilijke beslissing, hoor. Ik had namelijk niet het gevoel dat mijn episode bij de voetbalbond al was afgerond.”

“Daartegenover staat het veelzijdige en ambitieuze project dat Club YLA mij biedt. De doorslaggevende factor in mijn beslissing is mijn liefde voor het spelletje geweest”, verklaart ze. “Mijn passie ligt vooral op het veld.”

Ambitie

Club YLA wil zo snel mogelijk aansluiten bij de top: “Het ambitieuze verhaal op de korte en de middellange termijn spreekt mij hier alvast enorm aan. Het zal met vallen en opstaan zijn, maar tegelijk moeten we hoog durven mikken!”

Poll: Wordt het eens tijd voor een eerste vrouwelijke T1 in de JPL?

TAGS  I  Club Brugge  I  Club YLA

zaterdag 3 juni 2023

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023