‘Jackpot voor AA Gent: Topclub gaat monsterbedrag neertellen voor Gift Orban’

‘Jackpot voor AA Gent: Topclub gaat monsterbedrag neertellen voor Gift Orban’
Zondag 14 mei 2023 - 13:00   I   door Redactie

Als je de afgelopen maanden onder een steen hebt geleefd zal de naam Gift Orban vast geen belletje doen rinkelen. Toch is de AA Gent-sensatie ondertussen over heel Europa een felbegeerde speler.

Bij Het Laatste Nieuws weten ze dat de Nigeriaan - die afgelopen winter de overstap naar de Buffalo’s maakte voor iets meer dan drie miljoen euro - deze zomer onhoudbaar zal zijn voor de ploeg uit Oost-Vlaanderen: “Feit is dat elke topclub in Europa hem inmiddels kent.”

“Orban wordt onhoudbaar, zelfs mét extern investeringsgeld. Vooral omdat Orban zelf zo ambitieus is dat hij moeilijk in te tomen valt”, klinkt het bij de krant. “Of hij het transferrecord van Jonathan David kan breken – 32 miljoen euro – valt te bezien te voorspellen… ”

“Maar heel ver ervandaan kan zijn prijs niet liggen!” Ze verwachten dus dat Orban na een half jaar bij de club ongeveer het tiendubbele van zijn aankoopprijs zal opleveren. Maar welke ploegen zijn er nu eigenlijk écht geïnteresseerd? De krant weet dat er zaterdag heel wat scouts hem vanuit de tribune zijn hattrick zagen scoren

Topclubs

Lille is alleszins één van de velen die al informeerde én zaterdag ook in de tribunes een scout afvaardigde.” Maar de vraag luidt nu of Orban niet te ambitieus is voor de Ligue 1: “Zeker als je weet dat de makelaar van Orban goeie contacten heeft bij Chelsea.”

“Ook andere grote clubs kwamen al eens snuffelen. Manchester United had zaterdag een scout in Brugge, net als onder andere Tottenham, Inter, Sevilla en Dortmund”, concludeert de krant. “Orban, geniet ervan nu het nog kan.”

Poll: Is Gift Orban de beste wintertransfer ooit in de JPL?

TAGS  I  AA Gent  I  Chelsea  I  Lille  I  Manchester United  I  Tottenham  I  Inter  I  Sevilla  I  Dortmund

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024