Johan Boskamp en co. verbazen Lage Landen over topclubs: “Héél erg”

Johan Boskamp en co. verbazen Lage Landen over topclubs: “Héél erg”
Woensdag 10 mei 2023 - 09:00   I   door Redactie

Als Johan Boskamp aan het woord komt weet je dat er geen blad voor de mond genomen zal worden. De analist verschijnt zowel in België als in Nederland soms op het televisiescherm.

Bij onze noorderburen doet hij dat vooral bij de voetbaltalkshow Veronica Offside. Daar was hij deze week samen met onder meer Wesley Sneijder te gast. De Nederlanders maken zich grote zorgen om de club uit hun hoofdstad: Ajax.

In Amsterdam werken ze een bijzonder teleurstellend seizoen af. Afgelopen zomer hebben ze Overmars aan de deur gezet en eigenlijk ging alles sindsdien bergaf. “Ik vind het na al die succesvolle jaren jammer wat er allemaal gebeurd”; opent Sneijder.

“In één jaar hebben ze alles verkloot, de club staat in brand”, gaat de ex-Oranje-ineternational verder. Boskamp pikt in: “Het is geen goede zaak, want zelfs in België lopen ze te ouwehoeren dat het niet goed gaat met Ajax… ” Sneijder concludeert: “Dan is het wel héél erg… ”

Anderlecht

Boskamp verklaart zijn uitspraak en trekt een opvallende vergelijking met een Belgische topclub: “In België vergelijken ze de situatie een beetje met die van Anderlecht. Dat is precies hetzelfde, alleen is RSCA nog véél verder weggezakt. Ook de jeugd, net als bij Ajax.”

Poll: Vind jij dat Anderlecht en Ajax momenteel te vergelijken vallen?

TAGS  I  Ajax  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024