Jan Vertonghen reageert meteen na de wedstrijd op pijnlijke uitschakeling

Jan Vertonghen reageert meteen na de wedstrijd op pijnlijke uitschakeling
Donderdag 20 april 2023 - 22:00   I   door Redactie

Na de 2-0 overwinning in de heenwedstrijd was de opdracht voor Anderlecht duidelijk: maximum met één doelpunt verschil verliezen.

Dat lukte de recordkampioen weliswaar niet. Het werd 2-0, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Kapitein Jan Vertonghen trapte de eerste penalty voor Anderlecht, maar wist die niet om te zetten.

Na de match stond hij Play5 te woord: “We hadden hard gewerkt zodat we de 2-0 voorsprong veilig konden stellen. We kwamen hier vol goede bedoelingen, maar dan kom je na tien minuten al 2-0 achter… ”

“We maakten dezelfde fouten als tegen Genk en dat wordt opnieuw afgestraft. Aan de bal waren we ook niet goed genoeg, we zijn niet eens twee keer onder hun druk uitgeraakt”, aldus Vertonghen.

Penalty

“We hebben na de 2-0 goed verdedigd als ploeg. Als je dan tot de penalty’s komt, dan heb je daar best een goed gevoel bij. Maar dan mis ik die strafschop… Dit doet wel pijn, ik had hem liever gescoord”, verklaart Vertonghen.

“Ik zat goed in de wedstrijd en moest mijn verantwoordelijkheid nemen. Ik had er een goed gevoel bij toen ik hem trapte, maar het was heel goed gepakt! Er zullen voor mij niet veel mogelijkheden meer volgen om een Europese halve finale te halen, dit doet pijn.”

Zondag speelt Anderlecht tegen KV Mechelen mogelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Ze hebben hun lot met play-off 2 niet meer in eigen handen: “Zondag hebben we maar één optie, winnen! We hebben iedereen daarvoor nodig, ook onze fans.”

Poll: Vond jij Vertonghen dit seizoen een goede kapitein voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  AZ

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024