Ruud Vormer doet monden openvallen: “Ik geloof niet wat ik allemaal zie!”

Zaterdag 15 april 2023 - 17:08   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League zijn we aan de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie bezig. Zulte Waregem probeert zich tegen de verwachtingen in nog te verzekeren van het behoud.

Daarvoor moesten ze zaterdag voorbij rechtstreekse concurrent Eupen zien te raken. Als ze kunnen winnen, naderen ze tot op één punt van hun tegenstander. Geen enkele kijker kon geloven wat er in de eerste helft gebeurde.

Zulte had namelijk al een 0-4 (!) voorsprong beet. Ruud Vormer was goed voor drie assists en één pre-assist. Drie van Vormer zijn vrije trappen verdwenen met één of twee tussenstops in doel. Vormer is de eerste speler in de laatste vijf jaar die drie assists kan afleveren in de eerste helft in een JPL-match.

Gano scoorde trouwens al een hattrick. Op Twitter waren de kijkers laaiend enthousiast over Vormer en co.: "Ik geloof niet wat ik allemaal zie!" en "Zulte is bezig met het onmogelijke te verwezenlijken!" Zulte speelt op de laatste speeldag tegen Cercle, Eupen tegen Club. In de tweede helft wist Vormer zelf ook nog eens te scoren.

Poll: Wie zal er degraderen?