Zeer straffe onthulling: 'Vanhaezebrouck op een zucht van Anderlecht'

Zeer straffe onthulling: 'Vanhaezebrouck op een zucht van Anderlecht'
Woensdag 05 april 2017 - 07:45   I   door Fabian Morren

Het heeft werkelijk niets gescheeld of Hein Vanhaezebrouck was coach van Anderlecht geworden. Het Laatste Nieuws doet het volledige relaas.

Vanhaezebrouck was de topfavoriet om destijds Besnik Hasi op te volgen. Manager Herman Van Holsbeeck overtuigde het bestuur van Anderlecht om hem als nieuwe coach aan te stellen. Ook zelf had Vanhaezebrouck interesse.

In de zomer kwam het er niet van, maar toen de kop van Weiler leek te zullen rollen na de dramatische seizoensstart, leek het er wel van te komen. Net op dat moment had Vanhaezebrouck zich met een keihard interview ook bijna onmogelijk gemaakt bij AA Gent.

Wonderwel herstelde Weiler zich en was er geen reden meer om de Zwitser te ontslaan. Bovendien maakte Vanhaezebrouck zich in december tijdens de thuiswedstrijd tegen Anderlecht niet populair bij paars-wit. 

"Molenwiekend, heftig gesticulerend, haast neus aan neus met de ref, flirt Vanhaezebrouck die avond met de normen en waarden die ze in Anderlecht gewend zijn. Hij verliest een pak krediet bij de paars-witte etat-major", schrijft Het Laatste Nieuws.

Begin maart raakte bekend dat Anderlecht het contract van Weiler heeft verlengd. Paars-wit gaat door met de Zwitserse coach. Vanhaezebrouck keert zijn kar en verlengt ook zijn verbintenis bij AA Gent. Voor een stap naar het buitenland vindt hij het nog te vroeg.

TAGS  I  vanhaezebrouck  I   gent  I   anderlecht

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023