Genk krijgt opeens felle kritiek over zich heen en wordt 'aan de kant gezet'

Genk krijgt opeens felle kritiek over zich heen en wordt 'aan de kant gezet'
Vrijdag 31 maart 2023 - 21:00   I   door Redactie

Er is veel veranderd bij KRC Genk in enkele maanden tijd. Een 'zekere' titel is allang zo zeker niet meer. En dat baart zorgen.

Niet alleen op het veld, maar ook ernaast. Want hoewel ze het in Limburg niet zullen willen toegeven, druipt de nervositeit van de stadionmuren. Wat deels verklaart waarom sportief directeur zo zwaar uithaalde na de bekendmaking van de selectie van de Rode Duivels.

Dat de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco de Genkse sterkhouders Bryan Heynen en Mike Trésor niet opriep viel geweldig slecht. Maar net voor die uithaal van De Condé krijgt de club zelf nu veel kritiek te verwerken.

Onder meer door trainer Harm van Veldhoven in TVL Sportcafé. "Hoe Genk dit heeft aangepakt is echt niet goed. Je moet niet de hele tijd roepen dat een speler in de nationale ploeg moet spelen, dan roepen ze hem meestal niet op."

Vervelend

"Ik vond het niet verstandig om het zo te doen", klinkt het verder nog. "Een nieuwe bondscoach maakt zijn keuzes en als je dan een ploeg hebt die de hele tijd staat te roepen, dan vinden ze je vervelend en gaan ze je aan de kant zetten."

Wat ook effectief gebeurde, want toen Jérémy Doku geblesseerd uitviel werd niet Mike Trésor, maar wel debutant Johan Bakayoko opgeroepen. Misschien dat ze in Genk nu wel twee keer zullen nadenken.

Poll: Vind jij dat Genk dit goed heeft aangepakt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Zweden  I  Duitsland

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023