AA Gent-manager Louwagie houdt zich niet in: “Competitievervalsing!”

AA Gent-manager Louwagie houdt zich niet in: “Competitievervalsing!”
Donderdag 23 maart 2023 - 19:30   I   door Redactie

Tijdens de interlandbreak leggen de sterke mannen bij de Belgische topclubs het werk natuurlijk niet naast zich neer. Eén van hen is de manager van AA Gent: Michel Louwagie.

Het jongerenteam van de Buffalo’s speelt dit seizoen in eerste nationale. Daar staan ze momenteel op de zevende plaats. Zondag moeten ze het opnemen tegen de nummer twee: FC Luik. AA Gent wil dat die wedstrijd uitgesteld wordt.

“Wij missen tien spelers die opgeroepen zijn door hun nationale ploeg”, klinkt het bij Louwagie. “Op deze manier kunnen we niet competitief zijn, terwijl er nog heel wat op het spel staat. Wij maken nog kans op promotie, hé!”

In het bondsreglement is er weliswaar niets voorzien om onder deze omstandigheden uitstel te vragen. “Vanaf eerste nationale wordt er gewoon doorgespeeld, met deze gevolgen”, concludeert Louwagie. “Hier is gewoon niet over nagedacht. Dit is competitievervalsing!”

Oplossing

“Er moet een reglementswijziging doorgevoerd worden, zodat ploegen in deze situatie uitstel kunnen vragen”, ziet de manager van AA Gent als de enige oplossing. Het Laatste Nieuws meldt dat de Pro League op de hoogte is en het zal opnemen met de voetbalbond.

Poll: Vind jij dat Louwagie gelijk heeft?

TAGS  I  AA Gent  I  Jong AA Gent

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024