Déze voormalige Gouden Schoen kan Anderlecht totaal onverwachts komen redden

Déze voormalige Gouden Schoen kan Anderlecht totaal onverwachts komen redden
Maandag 23 januari 2023 - 19:30   I   door Redactie

Het is crisis bij Anderlecht. Heel wat grootverdieners mogen beschikken en ook Peter Verbeke heeft al te horen gekregen dat hij andere oorden mag opzoeken.

Toch is de financiële crisis niet het enige waar ze zich bij Anderlecht zorgen om maken. Ook sportief gaat het hen niet voor de wind. Ze staan momenteel pas elfde in het klassement. Om play-off 2 nog te halen, willen ze deze winter nog enkele versterkingen aantrekken.

Vooral in de punt van de aanval kunnen ze nog wat extra slagkracht gebruiken. Het zou zomaar kunnen dat paars-wit zijn vizier op een voormalige publiekslieveling richt. Matias Suarez (34) ziet zijn contract bij River Plate aan het einde van het jaar namelijk aflopen.

De Gouden Schoen van 2011 heeft vorige week besloten om nog niet op voetbalpensioen te gaan. Afgelopen weekend kreeg hij weliswaar te horen dat zijn contract bij River Plate niet verlengd zal worden. Als ze nog iets aan hem willen verdienen, dan kunnen ze hem dus best snel van de hand doen.

Buitenkans

Het zou dus zomaar kunnen dat Anderlecht de voormalige Gouden Schoen voor een prikje kan oppikken. Vorig seizoen kwam de Argentijn amper zeshonderd minuten in actie bij River Plate, maar wist hij wel zeven keer te scoren.

Hij heeft dus nog steeds een neus voor doelpunten. Suarez verdedigde van 2008 tot 2016 de paars-witte kleuren. In 241 matchen bij de recordkampioen wist hij 68 keer te scoren en 59 assists uit te delen. Zijn waarde wordt rond 2 miljoen euro geschat.

Poll: Moet Anderlecht Matias Suarez proberen aantrekken?

TAGS  I  Anderlecht  I  River Plate

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023