Benteke over Rode Duivels: "Was in het begin vreemd naast hem te staan op het veld"

Benteke over Rode Duivels:
Vrijdag 04 november 2016 - 21:53   I  

Na een teleurstellend seizoen bij Liverpool, waar hij vaak op de bank zat, is Christian Benteke nu helemaal terug bij Crystal Palace. Bij de Londense club speelt hij weer en scoort hij ook aan de lopende band.

Het kan snel gaan in het voetbal, weet ook Benteke. “Vorig jaar scoorde ik nog het winnende doelpunt tegen Palace”, mijmert Benteke bij FourFourTwo. “En dit seizoen speel ik met Palace tegen Liverpool. In het voetbal is de waarheid van gisteren niet altijd die van vandaag. Misschien zag Klopp de Benteke van bij Aston Villa wel graag, misschien veranderde hij zijn mening bij Liverpool. Ik neem hem of de club niets kwalijk. Ik nam altijd mijn verantwoordelijkheid: die weinige keren dat ik wél op het veld mocht, had ik ook graag beter gespeeld.”

Benteke blikte ook nog terug op het mislukte EK. “Wilmots deed zijn best. Achteraf bekeken kan je altijd zeggen: ‘Je had dit of dat moeten doen’, maar da’s makkelijk. We hadden een kans om de finale te bereiken, maar zowel spelers als coaches zijn verantwoordelijk voor de uitschakeling tegen Wales.”

Met Roberto Martinez kwam er daarna een verrassende bondscoach. “Hij was niet de eerste naam op het lijstje van mogelijke vervangers, maar hij is een goeie trainer met ervaring in de Premier League. Hij kent alles van deze competitie. Bij onze eerste samenkomst legde hij uit wat hij wilde doen met de nationale ploeg, waar hij naartoe wilde en hoe. Daar was hij heel duidelijk over.”

Naast Martinez werd Thierry Henry aangesteld als assistent, een keuze die Benteke alleen maar kan toejuichen. “Henry was mijn held, mijn favoriete spits. In het begin was het vreemd om naast hem op het trainingsveld te staan. Ik was het gewoon hem op TV te zien, maar na onze eerste kennismaking werd het snel normaal. Hij is ook maar een mens, hij geeft ons advies als voormalig topspits."

TAGS  I  Christian Benteke  I   Liverpool

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024