Royal Antwerp swingt en zorgt in beker voor primeur op veld van JPL-leider KRC Genk

Woensdag 11 januari 2023 - 22:33   I   door Redactie

In de kwartfinale van de beker stonden KRC Genk en Antwerp woensdagavond tegenover elkaar. Ze streden onderling om een ticket voor de halve finale.

KRC Genk-Antwerp 0-3

Antwerp klom na een snelle counter al na drie minuten op voorsprong. Net na de rust keek KRC Genk al tegen een driedubbele achterstand aan. 0-3 werd ook de einduitslag.

Dit is de eerste keer dat KRC Genk in het tijdperk onder Wouter Vrancken verliest in het eigen stadion. Na tien overwinning en één gelijkspel volgt er nu een nederlaag in de Ceganc Arena.

Antwerp staat dus in de halve finale van de beker. Ook KV Mechelen en Zulte Waregem hebben hun ticket voor de volgende ronde beet. Donderdag strijden AA Gent en Union om het laatste plekje.

Doelpuntenmakers:

3’ Janssen 0-1, 42’ De Laet 0-2, 48’ Balikwisha 0-3

KV Kortrijk-KV Mechelen 0-1

Doelpuntenmaker:

90+1’ Walsh 0-1

Zulte Waregem-STVV 2-0

43’ Fadera 1-0, 63’ Vormer 2-0 (pen)