Marokkaanse voetbalhelden zorgen voor enorme stunt en zwaaien C. Ronaldo uit

Zaterdag 10 december 2022 - 17:55   I   door Redactie

Doelman Bono ontpopte zich op de vorige speeldag tot held van de natie door zijn netten tijdens de strafschoppenreeks tegen Spanje schoon te houden. Portugal draaide Zwitserland dan weer door de gehaktmolen, ze wonnen met 6-1.

Marokko - Portugal 1-0

In de eerste helft ging de match best goed op en neer. Het was Marokko dat op slag van rust de voorsprong wist te bemachtigen. En-Nesyri sprong enorm hoog en verschalkte de Portugese doelman met een rake kopbal.

Na de onderbreking nam Portugal het heft in handen. Ronaldo mocht al snel, onder luid gejoel van de Marokkaanse supporters, invallen. De Portugese superster wist de Marokkaanse muur weliswaar niet te breken.

Doelman Bono zorgde in de slotfase nog voor enkele prima reddingen. Marokko speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Engeland en Frankrijk. Die halve finale zal op woensdag 14 december om 20u plaatsvinden.

Historisch

Dit is om verschillende redenen een historisch moment in de internationale voetbalgeschiedenis. Cristiano Ronaldo heeft zijn laatste WK-match gespeeld, maar belangrijker is dat er voor het eerst in de geschiedenis een Afrikaans land in de halve finale staat.

Doelpuntenmaker:

42’ En-Nesyri 1-0

Rode Kaart:

90+2’ Cheddira (Mar)

Poll: Zal Marokko wereldkampioen worden?