Marc Degryse pakt al uit met déze elf straffe Rode Duivels voor het komende EK

Marc Degryse pakt al uit met déze elf straffe Rode Duivels voor het komende EK
Dinsdag 06 december 2022 - 11:00   I   door Redactie

Het grote voordeel in het voetbal is dat er om de twee jaar een nieuw groot toernooi gespeeld wordt. En dat de Rode Duivels dus snel hun WK-kater kunnen doorspoelen.

Want in maart 2023 staat al de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2024 op het programma. In Het Laatste Nieuws onhult Marc Degryse met welke basiself hij die campagne zou aanvatten. En ook over de tactiek heeft de huisanalist zijn mening.

"Ik kies voor een 4-3-3-opstelling omdat dat duidelijkheid geeft en omdat dat vertrouwd voelt voor de meeste van deze jongens. Op deze manier laten we de individuele kwaliteiten van zij die het verschil moeten maken ook meer tot hun recht komen."

Vervolgens geeft Degryse zijn ideale elf. En die bestaat uit doelman Thibaut Courtois, de backs Timpothy Castagne en Arthur Theate, met Toby Alderweireld en Wout Faes in het centrum van de verdediging.

Fris

Op het middenveld Kevin De Bruyne met in zijn steun de jonge en frisse toptalenten Amadou Onana en Roméo Lavia. En voorin Romelu Lukaku met naast zich Jérémy Doku en Leandro Trossard. 

De basiself van Degryse voor het EK 2024:

Courtois; Castagne, Alderweireld, Faes, Theate; Lavia, De Bruyne, Onana; Trossard, Lukaku, Doku

Poll: Vind je dit een goede basiself?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023