Geen twijfel mogelijk: "Bondscoach Roberto Martinez moet vertrekken na WK-exit"

Geen twijfel mogelijk:
Donderdag 01 december 2022 - 20:00   I   door Redactie

Zoals verwacht wordt de druk op bondscoach Roberto Martinez na de uitschakeling van de Rode Duivels zwaar opgevoerd. De kans lijkt klein dat hij nog kan doorgaan bij de nationale ploeg.

De Belgen werden al in de groepsfase van het WK uitgeschakeld. Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, vraagt het ontslag van de bondscoach. Daar kan volgens hem geen twijfel meer over bestaan.

"Bondscoach Roberto Martinez is niet in zijn missie geslaagd. Met de kwaliteiten van deze groep spelers was het overleven van de eerste ronde een must", klinkt het. "Vanwege zijn goed werk als technisch directeur van de voetbalbond had CEO Peter Bossaert heel graag vastgehouden aan deze bondscoach. Maar het is goed geweest."

"De bondscoach lijkt zijn vat op de spelers verloren te hebben, de vrijheden die hij zijn spelers naast het veld altijd heeft gegeven kwam met de nachtelijke feestavond van onder meer Eden Hazard tussen twee Nations League-wedstrijden als een boemerang in zijn gezicht terecht", aldus Vandewalle.

Doorselecteren

"Er moet ook doorgeselecteerd worden", gaat Vandewalle verder. Gevreesd mag worden dat Martinez dat niet kan. Hij blijft zo veel mogelijk vasthouden aan de spelers waarmee hij sinds 2016 werkt. Na het EK van vorig jaar werd al duidelijk dat hij niet van vernieuwing houdt. Hij doet het niet, durft het ook niet."

Poll: Vind jij ook dat de bondscoach moet vertrekken?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024