Marc Coucke volledig in paniek: "Het is helemaal om zeep!"

Marc Coucke heeft samen met topchef Wout Bru zijn vijfsterrenhotel Sanglier de Durbuy door een moeilijke periode geloodst na de verwoestende brand begin december. De schade loopt in de miljoenen, maar Coucke blijft positief en richt zijn blik op de toekomst.
Coucke werd opgebeld toen de brand ontstond. “Ik riep meteen ‘Brand!’. Kennelijk zo luid dat mijn vrouw Nathalie dacht dat het kasteel in vuur stond. Ik zag haar naar de kerstboom lopen en zei snel ‘Het is in Durbuy, schat’", zegt hij. "We hebben een tijd gevreesd: ‘t is gans om zeep. Bange momenten, want het personeel was toen één voor één de 97 kamers van het hotel aan’t aflopen. Ze hebben dat uitmuntend gedaan met telkens ook een telefonische controle van de gastenlijst."
Coucke beschouwt het als een geluk bij een ongeluk dat de schade beperkt bleef dankzij automatische branddeuren en de snelle actie van de brandweer. “Die barricade in de ventilatiekoker heeft het verschil gemaakt", zegt hij. Hoewel de schade aanzienlijk is, blijft Coucke nuchter. “Het zijn maar centen en maar bakstenen. C’est pas grave. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Dan zal volgend jaar een topjaar worden.”
"Het motiveert ons om door te gaan"
Ondanks de verliezen zet Coucke alles op alles om de activiteiten draaiende te houden. Hij besloot personeel niet op technische werkloosheid te zetten. “De gemakkelijkste oplossing zou zijn om dat te doen en het de overheid te laten betalen, maar daar bedanken we voor", benadrukt hij. “Het motiveert ons om te blijven bouwen en bezoekers te tonen dat er in Durbuy altijd leven blijft.”
Met de heropening van het vernieuwde hotel en restaurant gepland tegen Valentijn, kijkt Coucke vastberaden vooruit: “We gaan weer aan de toekomst timmeren.”
Laatste nieuws
zondag 16 februari 2025

