Saudi-Arabië bezegelt in extremis lot Mexico na duel tussen Lewandowski en Messi

Saudi-Arabië bezegelt in extremis lot Mexico na duel tussen Lewandowski en Messi
Woensdag 30 november 2022 - 21:59   I   door Redactie

In Groep C was alles nog mogelijk. Buiten Mexico had iedere ploeg zijn lot nog in eigen handen. Saudi-Arabië, Argentinië en Polen zouden met een overwinning doorstoten naar de achtste finale.

Polen-Argentinië 0-2

De eerste helft bestond vooral uit eenrichtingsverkeer. Polen dankte een uitstekende Szcesny voor enkele prima reddingen. Net over het half uur versierde Messi een (betwistbare) penalty. Szcesny ontpopte zich tot held van Polen door de Argentijn zijn strafschop te stoppen.

Na de rust scoorde Mac Allister al snel de openingstreffer voor Argentinië. Twintig minuten later wist Alvarez er een tweede doelpunt bij te prikken. Argentinië was dus vrijwel zeker van groepswinst.

Na het laatste fluitsignaal moesten de Polen nog even bang afwachen, want het enige verschil tussen hen en Mexico was het aantal gele kaarten. Gelukkig voor de Polen kregen ze snel het nieuws dat Saudi-Arbabië een doelpunt had gescoord. Daardoor was het doelpuntensaldo beslissend én in het voordeel van Polen.

Doelpuntenmakers:

0-1 Mac Allister 0-1, 67’ Alvarez 0-2

Saudi-Arabië-Mexico 1-2

Mexico was voor de rust duidelijk de betere ploeg. Saudi-Arabië speelde opnieuw met veel lef en kwam in het slot van de eerste helft dicht bij het openingsdoelpunt. Toch trokken we de kleedkamers in met een brilscore.

Amper twee minuten na de onderbreking bezorgde Martin Mexico wat ze verdienden, de voorsprong. Met een waanzinnige vrije trap verdubbelde Chavez die voorsprong zes minuten later. 

In het slot van de wedstrijd bezegelde Al-Dawsari het lot van Mexico met de aansluitingstreffer. Niet dat het de Saudi's nog hielp, want ze zijn uitgeschakeld. Mexico stoot ook niet door naar de volgende ronde. Argentinië speelt in de achtste finale tegen Australië, Polen tegen Frankrijk. 

Doelpuntenmaker:

46’ Martin 0-1, 52’ Chavez 0-2, 90+5' Al-Dawwsari 1-2

Rangschikking:

1. Argentinië 6 (5-2)
2. Polen 4 (2-2)
3. Mexico 4 (2-3)
4. Saudi-Arabië 3 (3-5)

Poll: Zal Argentinië wereldkampioen worden?

TAGS  I  Mexico  I  Saudi-Arabië  I  Argentinië  I  Polen

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023