‘Martinez hakt knopen door: Dít wordt de opstelling van de Duivels tegen Canada’

‘Martinez hakt knopen door: Dít wordt de opstelling van de Duivels tegen Canada’
Woensdag 23 november 2022 - 09:00   I   door Redactie

Nog even en dan is het zover. Om 20u bekampen de Rode Duivels hun eerste WK-tegenstander: Canada.

Daags voor aanvang van de wedstrijd maakte Roberto Martinez al zes namen bekend. Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Eden Hazard zullen allemaal aan de aftrap verschijnen.

In de nationale media gaan ze er consequent vanuit dat Debast de derde man in de achterhoede wordt. Leander Dendoncker wordt door de bondscoach namelijk keer op keer gepasseerd en zal volgens de voorspellingen ook nu niet in de basis starten. Tielemans wordt op het middenveld naast Witsel gezet. 

Op de flanken lijken Castagne en Carrasco dan weer de meest logische keuzes. In de spits liggen Batshuayi en Openda in de weegschaal, maar er wordt verwacht dat bondscoach Martinez aan zijn hiërarchie zal vasthouden. Dat betekent dat Batshuayi zou starten.

Trossard

Aangezien Martinez al verkondigd heeft dat Hazard aan de aftrap zal verschijnen, wordt Leandro Trossard door de meeste media gepasseerd. Het Waalse Sudpresse denkt weliswaar dat De Bruyne een rijtje lager zal starten — naast Witsel — zodat Trossard de positie achter de spits kan innemen.

Poll: Wie moet er in de spits starten bij de Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Canada

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022