OFFICIEEL: Toekomstige Gouden Schoen Simon Mignolet krijgt belangrijke functie

OFFICIEEL: Toekomstige Gouden Schoen Simon Mignolet krijgt belangrijke functie
Donderdag 17 november 2022 - 11:30   I   door Redactie

Sinds hij teruggekeerd is uit Engeland is Simon Mignolet uitgegroeid tot een bepalende figuur bij Club Brugge.

En het Belgische voetbal in het algemeen. Want de nuchtere Limburger is niet bang om zijn stem te laten horen en heeft duidelijk al bewezen dat hij over meer dan alleen maar voetbal kan meepraten. 

En dat is ook in de rest van de voetbalwereld niet onopgemerkt voorbijgegaan. Mignolet, die straks zo goed als zeker de Gouden Schoen gaat winnen, treedt immers toe tot de 'Global Player Council' van de FIFPro, dat is de internationale vakbond voor profspelers, zeg maar.

Onze landgenoot komt bij die spelersraad in voornaam gezelschap terecht, want er zitten ook grote namen in als Giorgio Chiellini, Arturo Vidal en Nicolas Tagliafico. De GPC is eigenlijk een orgaan dat adviezen en suggesties over de werking en toekomst van het voetbal geeft.

Enthousiast

"Ik ben enthousiast om bij de 'Global Player Council' aan de slag te gaan", aldus Mignolet op de website van de FIFPro. "Het is belangrijk dat spelers een stem hebben en deel uitmaken van discussies die bijdragen tot betere omstandigheden voor voetballers in de hele wereld."

Poll: Denk je dat Mignolet die functie goed zal kunnen invullen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  STVV

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024