Martinez laat zich uit over zware klap voor Club-speler: "Dát was het allermoeilijkste"

Martinez laat zich uit over zware klap voor Club-speler:
Donderdag 10 november 2022 - 12:41   I   door Redactie

Zoals altijd bij een selectie voor een groot toernooi zijn er de uitverkorenen en diegenen die er niet bij zijn. Ook deze keer bij het WK.

Roberto Martinez maakte 26 Belgische spelers gelukkig, maar natuurlijk een groot deel ongelukkig. Eén daarvan was Dedryck Boyata, waarvan er algemeen toch werd vanuit gegaan dat die kans maakte op een ticket voor Qatar.

Maar de Club Brugge-speler was er dus niet bij. Dat hij eerst niet speelde en vervolgens enkele mindere matchen afwerkte bij blauw-zwart zal daar wellicht niet vreemd aan zijn. En dus liet de bondscoach hem thuis.

"Uiteraard heb ik Dedryck dat persoonlijk laten weten", aldus Martinez op de officiële persconferentie. "Dát was het allermoeilijkste aan de selectie maken. Want je kunt sommige spelers de kans van hun leven geven, maar hen dat ook ontnemen."

Voorbeeldig

"Maar Dedryck reageerde voorbeeldig", vevolgde de bondscoach. "Zoals een kapitein zou doen. Hij is iemand die dicht bij een selectie stond en hij deed niets verkeerd om eruit te vallen, maar we zitten op een WK en we moesten knopen doorhakken."

Poll: Vind je dat Boyata er had moeten bij zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024