Jan Mulder blaast Degryse van zijn sokken met schuldige voor penaltydrama Club

Jan Mulder blaast Degryse van zijn sokken met schuldige voor penaltydrama Club
Woensdag 26 oktober 2022 - 21:31   I   door Redactie

Er viel woensdag heel wat na te praten over de zware thuisnederlaag van Club Brugge tegen FC Porto in de Champions League.

En niet in het minst over wat er zich rond de penaltystip afspeelde bij een 0-1-achterstand. Want eerst besloot de vaste strafschopnemer Hans Vanaken op de keeper. Maar omdat de Portugese doelman te vroeg van zijn lijn kwam mocht hij hernomen worden.

Deze keer was het Noa Lang die achter de bal ging staan, maar ook hij trof de Porto-doelman op zijn weg. "De schuld van de trainer", beweerde Jan Mulder in de studio's van VTM. Collega-analist Marc Degryse wist niet wat hij hoorde.

"Dus jij vindt de trainer verantwoordelijk voor het missen van een penalty", vroeg Degryse voor de zekerheid nog eens. "Reken maar van ja", bevestigde Mulder. "De coach moet zeggen hoe het moet en al zeker hoe het niet moet. Het gaat hier om profvoetbal, hé."

Op zijn eentje

Waarna de Nederlander meer uitleg gaf: "Dat moet getraind worden. Lang besliste op zijn eentje dat hij zou trappen, dat is zeker niet besproken. Daarnaast moet je als coach zorgen dat je spelers geen frivoliteitjes doen zoals bijvoorbeeld Neymar of nu lang. Dan heb je meer kans om te missen."

Poll: Vind je dat Mulder gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bayer Leverkusen  I  FC Porto  I  Atlético Madrid

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024