Huilend Sporza-gezicht Eddy Demarez komt plots met opvallende bekentenis

Huilend Sporza-gezicht Eddy Demarez komt plots met opvallende bekentenis
Vrijdag 06 mei 2022 - 16:00   I   door Redactie

Negen maanden hebben we hem niet gehoord, maar vrijdag heeft Eddy Demarez na het pijnlijke incident met de Belgian Cats dan eindelijk het stilzwijgen doorbroken.

In een interview met Linde Merckpoel op VRT NU kwam de Sporza-commentator terug op de ongepaste uitspraken die hij midden 2021 deed over de geaardheid en het uiterlijk van de Belgische basketbalvrouwen. Waardoor hij in een mediastorm terecht kwam en op non-actief geplaatst werd.

Komend weekend komt Demarez eindelijk opnieuw op het scherm bij de play-offs van het hockey. Maar eerst vond hij het noodzakelijk om met zijn verhaal naar buiten te komen. Kort samengevat beseft hij dat hij volledig fout zat, maar is hij met die fout wel aan de slag gegaan.

Zo bekent hij dat hij binnen de VRT mee aan de wieg stond van een werkgroep rond vrouwensport en diversiteit met de bedoeling om tot een betere verslaggeving te komen rond die thema's. Lovenswaardig en dat vindt Demarez ook het belangrijkste.

Tranen

In het interview werd Demarez een paar keer emotioneel, waarbij hij zelfs de tranen niet kon bedwingen toen het verzoeningsgesprek met de Belgische basketbalvrouwen. Zelf noemt hij die samenkomst 'warm en emotioneel'.

Poll: Denk je dat een werkgroep veel zal oplossen?

TAGS  I  VRT  I  Sporza

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024