Pijnlijke reden onthuld: 'Dáárom werd De Bruyne vervangen tegen Real'

Pijnlijke reden onthuld: 'Dáárom werd De Bruyne vervangen tegen Real'
Donderdag 05 mei 2022 - 20:00   I   door Redactie

Heel wat mensen keken verbaasd op toen Kevin De Bruyne naar de kant werd gehaald. De middenvelder mocht de 90 (en 120 minuten) niet volmaken tegen Real Madrid.

Man City sneuvelde in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid. Toen er nog geen vuiltje aan de lucht was werd De Bruyne - tot verbazing van velen - vervangen. Analist Wim De Coninck noemde de ingreep "onbegrijpelijk".

Daar denken de buitenlandse media echter helemaal anders over. Volgens hen móest coach Pep Guardiola wel ingrijpen, omdat De Bruyne zeer ondermaats speelde. L'Equipe deelde zelfs een trieste 3 op 10 uit aan de Rode Duivel. "De Belg miste zijn afspraak volledig, met slechts één fantastische pass voor Bernardo Silva. Een ongewoon gebrek aan impact en precisie. Hij probeerde hoger te spelen, maar zonder meer invloed", klonk het.

Ook Eurosport is van mening dat Guardiola bijna niet anders kon dan De Bruyne te vervangen. "Er zat te veel afval in zijn spel en woog hij te weinig op de creativiteit van de Citizens. Een prestatie ver verwijderd van zijn niveau en zijn immense talent. Pep Guardiola aarzelde niet om hem te vervangen."

Poll: Vond jij de vervanging van De Bruyne terecht?

TAGS  I  Manchester City

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024