'Anderlecht verbaast Gent en vindt opvallende opvolger van Kouamé en Zirkzee'

'Anderlecht verbaast Gent en vindt opvallende opvolger van Kouamé en Zirkzee'
Dinsdag 26 april 2022 - 11:30   I   door Redactie

Bij Anderlecht kregen ze op korte tijd enkele flinke klappen te verwerken. Ondertussen moet er ook naar volgend seizoen gekeken worden. Des te meer omdat enkele belangrijke pionnen op vertrekken staan.

Zo keren Joshua Zirkzee en Christian Kouamé vermoedelijk terug naar respectievelijk Bayern München en Fiorentina. Een verlengd verblijf is door het gebrek aan financiële middelen bijna onmogelijk. Al weet je in voetbal natuurlijk maar nooit.

Het ziet er echter naar uit dat ze bij Anderlecht ook beseffen dat de kans klein is dat één van de twee spitsen volgend seizoen nog in het Lotto Park speelt, want ze hebben nu hun zinnen gezet op een nieuwe spits. Volgens journalist Georgios Sideridis zou paars-wit Giorgis Koutsias op het oog hebben.

De 18-jarige Griek debuteerde dit seizoen bij de A-kern van Gent-killer PAOK en wist ondertussen al tien keer te scoren in zestien competitiewedstrijden. Anderlecht zou strijden met Borussia Dortmund en Bologna en voor twee miljoen euro zullen de Grieken hem laten gaan. Dat is de afkoopclausule in zijn contract.

Verrassing

Bij AA Gent zullen ze verrast zijn met dit nieuws. PAOK won dan wel twee keer van de Buffalo's in de Conference League, maar het voetbal was toch eerder van een matig niveau. Koutsias speelde zelfs geen minuut in de twee wedstrijden. Afwachten of Anderlecht hem ook echt zal binnenhalen.

Poll: Zou Koutsias een goede transfer zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Bayern München  I  Fiorentina  I  PAOK  I  Borussia Dortmund  I  Bologna

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022