Marc Degryse omvergeblazen door Vincent Kompany: "Waarom doet hij dát?"

Marc Degryse omvergeblazen door Vincent Kompany:
Dinsdag 19 april 2022 - 08:30   I   door Redactie

Na zeven jaar stond Anderlecht eindelijk nog eens in de finale van de beker, maar het werd een teleurstellende namiddag voor paars-wit. Na verlengingen en een strafschoppenreeks werd AA Gent de bekerwinnaar.

De basisopstelling van Vincent Kompany deed bij heel wat fans en analisten al de wenkbrauwen fronsen, maar het was voornamelijk zijn actie net voor het uur die op heel wat onbegrip stuitte. Kompany was duidelijk niet tevreden over het spel en voerde drie wissels in één keer door.

Verschaeren, Zirkzee en Olsson kwamen naar de kant. "Als je als coach dan toch tevreden bent over je ploeg, waarom wissel je dan net voor het uur drie jongens?", vraagt Marc Degryse zich af bij Het Laatste Nieuws. "Onder wie Verschaeren en Zirkzee dan nog."

Majeed Ashimeru kampte al enkele weken met een enkelblessure, maar moest dus toch invallen. Zijn invalbeurt duurde ongeveer een kwartier. Daarna moest hij het veld in tranen verlaten door een blessure. "Met Ashimeru heeft Kompany toch ook een risico genomen?", stelde Degryse nog.

Poll: Vond jij het een logische keuze van Kompany om drie wissels in één keer door te voeren?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024