'Kompany hakt belangrijke knoop door en kiest tussen Zirkzee en Kouamé'

'Kompany hakt belangrijke knoop door en kiest tussen Zirkzee en Kouamé'
Vrijdag 08 april 2022 - 08:30   I   door Redactie

Bij Anderlecht moeten ze in de zomer serieus gaan puzzelen. Joshua Zirkzee en Christian Kouamé keren terug naar respectievelijk Bayern München en Fiorentina, maar dat gaat paars-wit niet zomaar laten gebeuren.

Zirkzee en Kouamé spelen immers een sterk seizoen en Vincent Kompany zou de twee spitsen liefst definitief overnemen. Dat is echter onmogelijk, want Anderlecht bedong geen aankoopoptie en beschikt niet over voldoende financiële middelen. Beide spitsen keren na het seizoen dus terug naar hun moederclub.

Toch wil Kompany dan - als het kan - één van de twee spitsen definitief binnenhalen. Volgens Het Laatste Nieuws gaat de voorkeur dan uit naar de Nederlandse spits. Niet alleen omdat hij technisch meer bagage heeft, maar ook omdat zijn situatie iets gemakkelijker ligt dan die van de Ivoriaan.

Het contract van Zirkzee loopt bij Bayern München af in 2023 en het ziet er niet naar uit dat de Duitsers hem een verlenging zullen aanbieden. Daar zou paars-wit van kunnen profiteren. Al moet het dan nog steeds minstens acht miljoen euro op tafel gooien.

Poll: Wie is de beste spits?

TAGS  I  Anderlecht  I  Bayern München  I  Fiorentina

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023