Gert Verheyen haalt ferm uit naar Roberto Martinez: "Wat is het nut hier nu van?"

Gert Verheyen haalt ferm uit naar Roberto Martinez:
Woensdag 30 maart 2022 - 09:00   I   door Redactie

Weinig analisten die zo zeggen waar het op staat als Gert Verheyen. En dat is ook wat hij deed na België-Burkina Faso. Niet over het resultaat, wel over de match op zich.

In Het Nieuwsblad vraag Verheyen zich af wat we nu wijzer zijn geworden van deze oefenpartij. Waar hij Ierland als tegenstander nog een goeie keuze vond, omdat die match tenminste nog een specifieke moeilijkheidsgraad had, brandt hij de keuze voor Burkina Faso volledig af.

"Welk Europees­ topland ziet het nut in van een oefenmatch tegen Burkina Faso?", aldus Verheyen. "Niemand", geeft hij meteen het antwoord. Vandaar volgens de analist ook de reden dat het Afrikaanse land, behalve tegen Kosovo, in jaren niet meer tegen Europese landen speelde.

"Niet dat ze niet kunnen voetballen, maar er was geen druk op de bal", vervolgde en argumenteerde verder Verheyen in de krant. "En op twee schoten na kwam er geen dreiging. De tweede helft was nagenoeg één lang­gerekte geeuw." Waarmee hij de mening van velen vertolkte.

Verplicht nummertje

Om te besluiten gaf hij bondscoach Roberto Martinez nog een serieuze veeg uit de pan voor diens keuze voor Burkina Faso. "Dit soort verplichte nummertjes moeten de Rode Duivels al te vaak in de kwalificaties afhaspelen. Het biedt geen enkele meerwaarde."

Poll: Vind je dat Verheyen gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ierland  I  Burkina Faso

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022