Komt er een gemeenschappelijk stadion voor Antwerp en Beerschot-Wilrijk?

Komt er een gemeenschappelijk stadion voor Antwerp en Beerschot-Wilrijk?
Vrijdag 10 maart 2017 - 16:45   I  

De stad Antwerpen heeft een opmerkelijk plan uit de doeken gedaan. Het wil een nieuw Antwerps voetbalstadion bouwen. Daarin zouden zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk hun thuiswedstrijden spelen.

“Beerschot Wilrijk is terug op goede weg en lijkt op weg naar 1B. Antwerp speelt morgen hopelijk kampioen en kan eindelijk terug naar eerste klasse gaan. Na jaren van malaise lijken beide clubs eindelijk op goede weg. We kunnen dan ook moeilijk anders doen dan daar op in te spelen”, klonk het bij burgemeester Bart De Wever op de persconferentie. “We gaan op korte termijn met de betrokken clubs rond de tafel zitten, om te zien of ze bereid zijn om mee te gaan in het project. We beginnen vanaf nul, met een blanco blad."

Antwerp reageerde alvast positief. “We zijn bereid om binnenkort gesprekken hierover aan te gaan, maar op dit moment hebben we natuurlijk andere prioriteiten”, vertelt woordvoerder Thomas Slembrouck aan Het Nieuwsblad. Morgen speelt Antwerp de return tegen Roeselare en weet het of het eindelijk weer promoveert naar 1A.

Bij Beerschot-Wilrijk was de houding iets meer afwachtend. “Onze club heeft hierover vanuit ‘het Schoon Verdiep’ nog geen enkele concrete informatie gekregen. Wij wachten in dit verband een eventuele uitnodiging van de stad Antwerpen af. Om evidente redenen neemt KFCO Beerschot Wilrijk in dit dossier vooralsnog geen standpunt in. Onze club zal hierover ook niet verder communiceren.”

TAGS  I  antwerp  I   beerschot-wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024