'Standard haalt slag thuis na klacht en rekent op drie gratis punten tegen Cercle'

'Standard haalt slag thuis na klacht en rekent op drie gratis punten tegen Cercle'
Vrijdag 18 februari 2022 - 21:00   I   door Redactie

Het lijkt wel of er in de Jupiler League tegenwoordig meer actie is naast het veld dan op het veld. Met nu Standard dat de match tegen Cercle wil winnen middels een klacht.

Ter herinnering: het competitieduel van 5 februari tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel, maar slechts nadat de VAR de late winnende treffer van Moussa Sissako in de 93ste minuut ten onrechte afkeurde.

En dat pikken de Rouches niet. Zij legden klacht neer en willen dat de 1-1 tegen Cercle Brugge alsnog wordt omgezet in een 2-1-overwinning. "Omdat er slechts 40 of 50 seconden speeltijd overbleven na de VAR-interventie", kon Het Nieuwsblad uit de mond van meester Laurent Stas noteren.

De Luikse club beroept zich op bondsartikel waarin kort door de bocht staat dat indien vaststaat dat tussen het ogenblik waarop de vergissing werd begaan en het einde van de wedstrijd de score onmogelijk nog kon veranderen de punten anders moesten worden toegekend."

Herspelen?

Standard gaf volgens de krant ook nog aan dat indien het Comité inschat dat de score wel degelijk nog gewijzigd kon worden, de match herspeeld moet worden. Naast twijfel over de ontvankelijkheid van de klacht stelt Cercle ook vast dat na de afgekeurde goal nog twee minuten gespeeld werden.

Volgens de Bruggelingen nog meer dan tijd genoeg om de score eventueel te wijzigen. Maar dat het Disciplinair Comité zich over de zaak gaat buigen is voor Standard al een halve overwinning. De beslissing zou binnen de week vallen.

Poll: Vind je dat Standard gelijk moet krijgen?

TAGS  I  Standard  I  Cercle Brugge

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024