Alfred Schreuder machteloos bij Club Brugge: "Dat was klote voor de coach"

Alfred Schreuder machteloos bij Club Brugge:
Woensdag 16 februari 2022 - 11:30   I   door Redactie

Trainers hebben het niet altijd zoals ze willen. Dat heeft ook Alfred Schreuder in zijn eerste maand al mogen ondervinden bij Club Brugge.

Bij het onverwachte vertrek van Ignace Van der Brempt naar Red Bull Salzburg bijvoorbeeld. De trainer wilde zijn flankspeler nog opstellen tegen Union, maar kreeg daags voordien van Van der Brempt te horen dat hij weigerde te spelen.

En daar kon Schreuder allerminst mee lachen. "Ik besef dat het klote was voor de coach", aldus Van der Brempt in Het Nieuwsblad. "Want hij stond machteloos, maar je moet het ook van mijn kant bekijken."

En daarmee doelt de belofteninternational op het feit dat de clubs hadden afgesproken dat hij nog één match zou spelen. "Dat was geen beslissing van mezelf. Bovendien waren er alleen nog maar mondelinge akkoorden en zolang er niks getekend is, kan er altijd nog iets tussenkomen."

Risico's

Met name een blessure. "Ik had geen zin om risico's te nemen. Ik had eventueel nog kunnen spelen, maar op dat veld staan met de gedachte dat ik me niet mag blesseren en er niet honderd procent voor gaan was noch voor mezelf noch voor de ploeg een goeie zaak."

Populair maakte hij er zichzelf ook bij de supporters niet mee. Dat was vooral te merken op sociale media. "Ik snap de fans ook. Maar ze weten soms ook niet wat er allemaal speelt. Nogmaals: die keuze om niet te spelen was er ook een in belang van het team."

Poll: Vind je dat Van der Brempt had moeten spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Red Bull Salzburg

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022