'Plots argwaan rond aanstelling Yves Vanderhaeghe': "Dat is dan toch raar"

'Plots argwaan rond aanstelling Yves Vanderhaeghe':
Maandag 14 februari 2022 - 11:00   I   door Redactie

Na het vertrek van Alexander Blessin kwam KV Oostende een week geleden verrassend uit bij Yves Vanderhaeghe als nieuwe coach. En daar werden vraagtekens bij gesteld.

Ook door Peter Vandenbempt. Bij Sporza gaat de commentator wat dieper in op de komst van Vanderhaeghe, vooral dan het gegeven dat diens profiel als trainer eigenlijk haaks staat op de filosofie van de Red Bull-school die de bazen van KVO zo hoog in het vaandel dragen.

"Het is wat mij betreft een aanstelling die toch wat argwaan wekt", aldus Vandenbempt. "Vooral de uitleg die CEO Ganaye gaf: hij vertelde dat ze Vanderhaeghe van zeer nabij hadden gevolgd toen hij bij Cercle zat en dat ze onder de indruk waren geweest van zijn werk."

Maar daar gelooft hij nu eens helemaal niets van. "Dan is het toch raar dat ze er eerst nog een hele maand over gedaan hebben om die coach van hun dromen aan te stellen, dat laat toch vermoeden dat ze eerst overal iets anders hebben gezocht. "

Databuitenlander

Vandenbempt neemt het als besluit op voor Vanderhaeghe. "Ik ben wel benieuwd of het een echte en eerlijke kans is met het oog op volgend seizoen, want Vanderhaeghe verdient het om niet zomaar een wegwerpinterimaris te zijn in afwachting van alweer een databuitenlander."

Poll: Denk jij dat Vanderhaeghe de eerste kandidaat was van KVO?

TAGS  I  KV Oostende  I  Cercle Brugge  I  KV Mechelen

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024