Anderlecht krijgt verrassend nieuws na rode kaart van Wesley Hoedt

Anderlecht krijgt verrassend nieuws na rode kaart van Wesley Hoedt
Donderdag 27 januari 2022 - 07:00   I   door Redactie

Anderlecht verloor woensdagavond met 0-2 van Cercle Brugge. Paars-wit kwam al met 10 te staan na een rode kaart in de 25ste minuut voor Wesley Hoedt. Dat draait nu toch in hun voordeel uit.

Wesley Hoedt haalde de doorgebroken Rabbi Matondo onderuit. Scheidsrechter De Cremer schoof hem een geel karton onder de neus, maar na tussenkomst van de VAR veranderde De Cremer van mening. Hoedt kreeg rood en moest vroegtijdig het veld verlaten.

Een serieuze domper dus voor Anderlecht, want met 10 tegen een ploeg in vorm als Cercle Brugge is zeker geen cadeau. Matondo en Kanouté zorgden in de tweede helft voor de overwinning voor de Vereniging. Ze pakken zo 24 op 27 en zettten zo hun sterke reeks verder.

Anderlecht trekt zondag naar leider Union. Die wedstrijd wordt nóg belangrijker dan die van woensdag. En dan kan Vincent Kompany wél nog beroep doen op Hoedt. Omdat het Bondsparket pas maandag met een schorsingsvoorstel komt, komt de topper van zondag niet in het gedrang voor de verdediger.

Gele kaart

Dat had wel eens volledig anders kunnen uitdraaien. Als Wesley Hoedt geel had gekregen, was dat zijn vijfde gele kaart en dan mocht hij sowieso niet spelen tegen Union. Een geluk bij een ongeluk dus.

Poll: Maakt Anderlecht kans om te winnen tegen Union?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  Union

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022