Yves Vanderhaeghe is vastberaden en ziet zichzelf verrassende comeback maken

Yves Vanderhaeghe is vastberaden en ziet zichzelf verrassende comeback maken
Woensdag 26 januari 2022 - 13:15   I   door Redactie

Het zal hem wellicht geen plezier doen, maar feit is dat Cercle Brugge sinds het ontslag van Yves Vanderhaeghe alleen maar beter gaan presteren is. Al kan hij straks misschien een comeback maken.

Tenminste als het van hem zelf afhangt. Want nu hij vrij is kan hij misschien de positie van assistent-trainer bij... Anderlecht invullen. "Natuurlijk zou ik het zien zitten om assistent te worden van Vincent Kompany", stelt hij bij La Dernière Heure

Waarna hij bekent dat hij die functie al twee keer eerder had kunnen opnemen: onder Besnik Hasi en onder Hein Vanhaezebrouck. "Ik hoefde alleen maar het contract te tekenen", verklapt Vanderhaeghe. "Maar ik was liever hoofdtrainer. Eerst bij KV Kortrijk, dan bij AA Gent."

Maar Anderlecht blijft duidelijk in zijn hoofd zitten. "Wat mij ook zou bevallen is een rol als wijlen Jean Dockx in Anderlecht of Pierre Denier in Genk. Een vaste man die erover waakt dat het DNA van de club gerespecteerd wordt, onafhankelijk van welke trainer er is."

Ruimte

De sollicitatie is duidelijk. De vraag is nu of Anderlecht en meer bepaald Kompany gehoor zullen geven aan de oproep van Vanderhaeghe. Met de Nederlander Willem Weijs trok paars-wit al een nieuwe assistent aan, maar met het vertrek van én Craig Bellamy én Aaron Danks is er misschien nog ruimte.

Poll: Zou je Vanderhaeghe een goede assistent vinden voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022