"Het is dankzij mij dat Anderlecht nu een sociale cel heeft, dat is de waarheid"

Dinsdag 07 maart 2017 - 12:45   I  

Anthony Vanden Borre heeft nog eens voor een laatste keer zijn verhaal gedaan bij de Belgische media alvorens naar Congo te vertrekken. Daar gaat hij spelen bij TP Mazembe.

Zeven jaar geleden is bij Anderlecht het project Purple Talents opgericht om jongeren te begeleiden. Vanden Borre vindt dat hij zo'n begeleiding ook nodig had. "Toen ik begon als prof was dat er nog niet", vertelt Vanden Borre bij RTBF. "Het is misschien wel dankzij mij dat er een sociale cel gekomen is. Dat is de waarheid. Ik hield niet van school en was een moeilijke jongen. Het was allemaal nog niet zo gestructureerd als nu, maar Anderlecht heeft zeker geholpen om me wat op het rechte pad te houden."

Keert Vanden Borre nog terug naar Anderlecht om mee te helpen bij de jeugdbegeleiding? "Ik zou dat graag willen, maar in het voetbal beslis je niets alleen."

Vanden Borre had ook nog advies voor alle jonge voetballers. "Werk hard, neem het serieus en luister naar je trainers. Respecteer iedereen. Ik had veel talent, maar ik heb misschien niet hard genoeg gewerkt."

TAGS  I  anthony vanden borre  I   anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024