Clement gaat grote wijziging doorvoeren in basiself Club Brugge

Clement gaat grote wijziging doorvoeren in basiself Club Brugge
Woensdag 29 december 2021 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge en meer bepaald Philippe Clement kunnen van de winterstop goed gebruik maken om eens goed na te denken hoe ze de Brugse trein opnieuw op de rails kunnen krijgen.

Want als er één iets is dat de pijnlijke 2-0-nederlaag tegen Cercle Brugge aangetoond heeft, dan wel dat er dringend iets moet veranderen. En dus kan Philippe Clement niet anders dan wijzigingen doorvoeren in zijn basiself.

Eén verandering gebeurt noodgedwongen. Noa Lang pakte na affluiten van de Brugse derby immers nog een rode kaart en is daardoor geschorst voor de eerste partij na de winterstop thuis tegen STVV.

De gedoodverfde vervanger is nu al bekend: de Canadese flankaanvaller Tajon Buchanan is eindelijk in Brugge beland en zal tijdens de winterstage klaargestoomd worden om direct te spelen. Daarnaast is er ook het vraagstuk Ruud Vormer. 

Middenveld

Het lijkt weinig waarschijnlijk dat Clement de Nederlander zal kunnen blijven uitspelen op de rechterkant. Dat werkte de voorbije matchen immers niet zo goed, mede omdat Vormer zelf (te) snel naar het centrum uitweek. En op het middenveld is voor hem ook geen plaats meer, waardoor opnieuw de bank wenkt.

Poll: Vind jij dat Buchanan direct moet spelen?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  Club Brugge  I  STVV

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024