KV Mechelen bijt zich in de beker verrassend de tanden stuk op Eupen

Woensdag 22 december 2021 - 21:53   I   door Redactie

Wat niemand had verwacht is woensdagavond toch gebeurd. KV Mechelen heeft zich in de kwartfinale van de beker laten uitschakelen door Eupen. Een vroege voorsprong was niet voldoende.

KV Mechelen-Eupen 1-3

Nochtans zag het er aan de rust uitstekend uit voor de thuisploeg. Halfweg de eerste helft scoorde De Camargo de verdiende 1-0. Een bijzonder slap Eupen had amper wat in de pap te brokken. Maar in de tweede helft was het een ander verhaal.

In minuut 54 maakte Ngoy verrassend gelijk en onmiddellijk daarna was het voor hem bijna opnieuw raak. Eupen bracht de match in evenwicht en keerde de situatie in de slotfase via een sjieke goal van Prevljak helemaal om. Die maakte er in de toegevoegde tijd zelfs nog 1-3 van.

Daardoor wordt het knappe seizoen van Malinwa plots een stuk minder mooi. Eupen, dat in de competitie toch veel van zijn pluimen verloren heeft, zorgt dan weer voor een enorme stunt met een plaats in de halve finales.