Club Brugge pakt de drie punten tegen Seraing na knotsgekke eerste helft

Zaterdag 04 december 2021 - 22:35   I   door Redactie

Club Brugge startte aan de wedstrijd als derde, terwijl Seraing het heel wat slechter doet. Zij stonden op de vijftiende plaats. Opvallende statistiek: Club verloor nog niet in eigen huis, maar speelde wel al drie keer gelijk. Seraing verloor al acht keer buitenshuis, maar was wel drie wedstrijden ongeslagen.

Club Brugge-Seraing 3-2

Na twee minuten ging Mbamba al in de fout. Hij wou de bal terugspelen richting Mignolet, maar zijn pass was te kort. Mikautadze leek zo alleen op weg naar doel, maar Mechele was er als de kippen bij. Goede interventie van de verdediger. In de achtste minuut glipte Sandra door de buitenspelval. Hij wou nog afleggen voor De Ketelaere, maar zijn pass was zwak.

In minuut 14 kon Dost van dichtbij uithalen, maar zijn schot ging over. Een minuut later was het dan toch raak: Bernier liep Vormer aan in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip. Bas Dost legde rustig binnen: 1-0. Vijf minuten later was het weer bijna prijs voor Dost. Na slecht uitverdedigen van Boulenger kon Lang voorzetten. Dost kopte net naast.

Op het half uur verdubbelde Dost de score. Lang ging met een mooie actie voorbij Del Fabro en legde de bal daarna panklaar voor Dost. Het ging wel heel gemakkelijk voor Club, want drie minuten later was het weer prijs. De Ketelaere tikte een voorzet van Vormer binnen, maar de Nederlander stond buitenspel. Terecht afgekeurd.

Daarna kregen we toch eens Seraing. In minuut 37 kwam Mikautadze plots alleen voor doel, maar Mignolet pakte uit met een prima redding. Vijf minuten later was het dan toch raak voor Seraing. Maziz met een heerlijke pass in de diepte, Jallow omspeelde Mignolet en scoorde zo de aansluitingstreffer. Dat ging wel heel gemakkelijk voor Seraing.

Nog voor de rust zette Club orde op zaken. De Ketelaere kreeg de bal op links, zette goed voor op debutant Sandra en die maakte zijn eerste doelpunt: 3-1. Daar was Seraing weer: Maziz met een prima vrije trap en Del Fabro kopte de 3-2 voorbij Mignolet. Rusten geblazen met 3-2. Wat een wedstrijd.

In de tweede helft was het Seraing dat met het eerste doelgevaar kwam. Mikautadze trapte wel te centraal. Geen probleem voor Mignolet. Na zeven minuten trapte Mata recht op keeper Dietsch. De Ketelaere kopte de rebound over.

Het liep niet zoals gewenst, dus haalde Clement Mbamba en Vormer naar de kant. Rits en Vanaken mochten nog een half uur spelen. Meteen na de wissel kreeg De Ketelaere een open kans, maar Dietsch stond in de weg. Dietsch pakte ook de corner en zette een scherpe counter in gang. Jallow trapte net naast. Opnieuw een flinke waarschuwing voor Club.

Bas Dost scoorde dan wel twee keer, maar dat hadden er minstens vier moeten zijn. Hij kreeg de bal kort bij doel in de 71ste minuut, maar mikte recht op Dietsch. Twee minuten later gooide Rits de bal goed voor, Dost trapte Dietsch aan en Lang kon scoren. Dost stond wel buitenspel en maakte een fout op de keeper. Opnieuw afgekeurd.

Zes minuten voor tijd kon Lang goed doorzetten op de linkerflank. Hij behield goed het overzicht en speelde Sandra aan. Zijn bal week af, maar Dietsch pakte.

Het had wel 10-4 kunnen zijn als je de grote kansen optelt. Club houdt de drie punten in Brugge. Eindstand: 3-2.

Poll: Terechte overwinning van Club?