Hugo Broos (69) verrast zichzelf en heel Zuid-Afrika: "Fantastisch"

Hugo Broos (69) verrast zichzelf en heel Zuid-Afrika:
Woensdag 10 november 2021 - 15:30   I   door Redactie

Hoe zou het nog zijn met Hugo Broos? Uitstekend zo blijkt, want vier jaar nadat hij met Kameroen stuntte door de Africa Cup te winnen, laat hij opnieuw van zich spreken.

Zes maanden nadat hij aan de slag ging als bondscoach van Zuid-Afrika, waar hij voor maar liefst vijf jaar tekende, is onze landgenoot bezig zijn reputatie in het zwarte continent waar te maken.

Want van de vijf matchen onder zijn leiding werden er maar liefst vier gewonnen en één keer werd er gelijkgespeeld. Met als resultaat dat Zuid-Afrika eerste staat in zijn WK-kwalificatiegroep en goed op weg is om zich te plaatsen voor Qatar 2022.

Al doet Broos er best aan om donderdag te winnen van Zimbabwe en drie dagen later niet te verliezen op het veld van de grootste concurrent Ghana. Als dat lukt is hij gelanceerd voor een nieuwe stunt.

Weggelachen

"Ik ben verrast dat we nu in deze positie zitten, want drie maanden geleden zou iedereen ons weggelachen hebben als we voorspeld hadden dat we eerste zouden staan in deze groep", aldus Broos op een persconferentie. "We hebben tot nu toe fantastisch werk geleverd."

 

Poll: Ben jij verrast dat Broos dit nog kan neerzetten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  Raja Casablanca  I  Kameroen  I  Zuid-Afrika

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024