Genk mist tweemaal (!) penalty en blameert zich op Charleroi

Zondag 17 oktober 2021 - 20:21   I   door Redactie

KRC Genk zit in de hoek waar de klappen vallen. Na het dramatische verlies in Eupen op de vorige speeldag ging het nu de boot in bij Charleroi.

Charleroi-KRC Genk 2-0

De eerste helft was er één om snel te vergeten. De kansen waren schaars, maar Genk voetbalde wel de grootste mogelijkheden bij elkaar. Munoz was er nog het dichtst bij met een kopbal tegen de paal.

Na rust - geloof het of niet - lieten de bezoekers zich nog maar eens in de doeken doen op een hoekschop. Nicholson torende boven alles en iedereen uit en kopte in minuut 55 de 1-0 binnen.

Charleroi bleef de beste kansen krijgen, maar nadat Andreou aan Onuachu in minuut 78 hing hangen kregen de Limburgers vanop de stip een gouden kans op de gelijkmaker. Alleen was de strafschop van de topschutter zo slecht getrapt dat Koffi kon redden.

Koffi de held

Ref Visser oordeelde echter dat de Charleroi-doelman te snel van zijn lijn was gegaan en dus moest de penalty opnieuw genomen worden. En deze keer... duwde Koffi de poging van Onuachu via de paal naar buiten.

Geen 1-1 en dat kwam Genk duur te staan te komen. Want Gholizadeh krulde in de slotfase het leer nog heerlijk in de verste hoek. 2-0 en een nieuwe domper voor John van den Brom en zijn troepen.