'Jelle Van Damme (37) maakt dan toch comeback bij déze Jupiler Pro League-club'

'Jelle Van Damme (37) maakt dan toch comeback bij déze Jupiler Pro League-club'
Vrijdag 13 augustus 2021 - 13:00   I   door Redactie

De comeback waar Jelle Van Damme al een poos mee in zijn hoofd zit blijkt dan toch geen onbereikbare droom. Want de 37-jarige verdediger onderhandelt met promovendus Union.

In oktober wordt hij er 38, maar dat houdt Van Damme niet tegen. De gewezen speler van Lokeren, Beerschot, Anderlecht, Standard en Antwerp traint momenteel bij 'Free Players FC', een project om werkloze voetbalprofs te ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuw contract.

Maar een terugkeer naar de Jupiler Pro League lijkt in de maak. Volgens Het Laatste Nieuws is competitieleider Union immers een serieuze piste. "In een vergevorderd stadium zitten de onderhandelingen nog niet, maar de eerste contacten zijn gelegd en beide partijen lijken de stap alvast te willen zetten."

Mazzu

De promovendus speurt nog naar een linksvoetige verdediger. "De voorkeur ging uit naar een jonge Belg, maar toen kwam de naam van Van Damme op tafel", schrijft de krant. "Mazzu is gewonnen voor dat idee. Hij kan er met de ex-Rode Duivel een brok ervaring én duelkracht bij krijgen."

Bij Eleven Sports bevestigde Van Damme recent nog dat hij meer dan fit genoeg is om bijj een eersteklasser aan de slag te gaan. "Ik heb testen gedaan en denk dat ik nu fitter ben dan toen ik gestopt ben." Dat is ondertussen al geleden van 12 februari 2021.

Poll: Denk je dat Van Damme Union nog iets kan bijbrengen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Lokeren-Temse  I  Union

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023