Schandaal rond Cristiano Ronaldo: "Hij is gestoord. Een zieke man, een idioot"

Schandaal rond Cristiano Ronaldo:
Woensdag 14 juli 2021 - 11:00   I   door Redactie

Zelfs als hij in vakantie is, blijft Cristiano Ronaldo alle aandacht naar zich toe zuigen. Al zat de Portugees er deze keer zelf voor niets tussen. Spilfiguur is Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez.

Want nu duiken er van de man bezwarende quotes op die hij in het verleden deed. In een driedelige reeks onthult de Spaanse nieuwssite El Confidencial uitspraken die Pérez deed over enkele van de belangrijkste spelers van Real Madrid.

De quotes dateren uit 2006, toen Pérez na zes jaar voorzitterschap net een eerste keer was afgetreden. In deel één en twee werden dinsdagochtend en -middag clublegendes Iker Casillas en Raúl afgemaakt. 

(Lees verder onder de afbeelding)

"Casillas is één van onze grootste mislukkingen. Het probleem is dat mensen hem graag zien, met hem praten en hem verdedigen. Samen met Raúl is hij één van de grootste oplichters. Raúl is zelfs nog erger. Die denkt dat hij Real Madrid is."

Mourinho

Vervolgens lekte El Confidencial woensdag een zo mogelijk nog straffer deel drie over Cristiano Ronaldo en José Mourinho. "Ronaldo is gestoord. Een zieke man, een idioot. Je denkt dat hij normaal is, maar dat is hij niet. Jongens, jongens... Waarom denk je dat hij zo’n domme dingen doet?"

Pérez stelde in 2010 ook José Mourinho aan als trainer, al klikte het niet met de mens. En evenmin met zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes. "Er staat me niets aan aan hem. Het zijn jongens met een vreselijk ego. Ze zijn verwend en zien de realiteit niet. Het gezicht dat ze hebben, zo met dat uitdagende erin, zorgt dat niemand ze mag. Mourinho is een idioot, een abnormaal iemand."

(Lees verder onder de afbeelding)

Ondertussen reageerde Pérez al: "De gepubliceerde quotes zijn onderdeel van een gesprek dat heimelijk werd opgenomen door de heer José Antonio Abellan, die ze al jaren probeert te verkopen. Ik vind het vreemd dat ze nu opduiken, ondanks de vele jaren die zijn verstreken."

"Dat de quotes nu worden gepubliceerd heeft, zo begrijp ik, te maken met mijn rol bij de plannen rond de Super League", vervolgt hij. "Het gaat om losse zinnen uit een uitgebreid gesprek die uit hun bredere context zijn gehaald. De zaak ligt nu in handen van mijn advocaten."

TAGS  I  Real Madrid

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022