Club Brugge slikt vier goals in generale repetitie voor Supercup

Dinsdag 13 juli 2021 - 19:59   I   door Redactie

Club Brugge heeft geen goede generale repetitie gehouden voor de Supercup van aanstaande zaterdag. De Belgische landskampioen verloor op eigen veld met 2-4 van het Nederlandse FC Utrecht.

Philippe Clement opteerde voor een sterk elftal dat veel weg had van een typeploeg. Met Kossounou wederom op het middenveld en ook sterkhouders als Lang en De Ketelaere in de ploeg. In de eerste helft had Club het desondanks moeilijk en zorgde Balk voor een 0-1-voorsprong namens FC Utrecht.

In de tweede helft bracht Rits de Bruggelingen langszij. De trein leek vertrokken, maar op het uur voerde Clement tien wissels door. Met het oog op de Supercup wilde hij duidelijk zijn belangrijke pionnen sparen. De wedstrijd veranderde en FC Utrecht nam weer de bovenhand.

Audoor scoort nog

Via Van der Kust en Douvikas werd het in de slotfase 1-3. Audoor milderde nog, maar vijf minuten voor tijd legde Gustafson de 2-4-eindstand vast. Zaterdag begint het echte werk voor Club Brugge: dan speelt het de Supercup tegen KRC Genk.