Engeland met heel veel moeite voorbij Denemarken naar finale tegen Italië

Woensdag 07 juli 2021 - 23:35   I   door Redactie

Het heeft ze bloed, zweet en tranen bezorgd, maar de Engelsen hebben woensdagavond in de halve finale tegen Denemarken dan toch hun favorietenrol waargemaakt.

Engeland-Denemarken 2-1

In het eigen Wembley en met een verpletterende 0-4-overwinning tegen Oekraïne op zak leek niets Engeland te kunnen tegenhouden in hun rush om 'Football' terug 'Home' te krijgen. Ook niet Denemarken, toch wel de verrassing van het toernooi.

Maar dat hadden de Denen duidelijk niet zo begrepen. Met een herhaling van het EK 1992 in het hoofd en Christian Eriksen in het hart gaven ze alles. De beloning kwam in de vorm van een geweldige rechtstreekse vrije trap van Mikkel Damsgaard.

(Lees verder onder de afbeelding)

Een stunt leek in de maak, maar Engeland kon nog voor de rust gelijkmaken. Saka gaf vanop rechts de perfecte voorzet en net voordat Sterling kon binnentrappen schoof aanvoerder Simon Kjaer de bal in eigen doel. 1-1 aan de rust.

In de tweede helft leken de troepen van Gareth Southgate bij momenten erop en erover te gaan, maar Schmeichel en de Deense verdediging stonden pal. En zo werden het net als in Italië-Spanje verlengingen.

Strafschop

Terwijl de hele voetbalwereld zat te hopen op strafschoppen voldeed scheidsrechter Danny Makkelie aan die wens. Alleen een kwartier te vroeg. Want in minuut 104 wees hij naar de stip na een fout van Maehle op Sterling.

Kane zette zich achter de bal en... zag zijn bal gestopt door Schmeichel. Alleen kwam de rebound gelukkig in zijn voeten terecht en stond het alsnog 2-1. Een klap die de vermoeide Denen niet meer te boven kwamen. En zo speelt Engeland zondag de finale tegen Italië.