Denemarken doet Engeland eerste tegengoal slikken: Stunt in de maak?

Woensdag 07 juli 2021 - 21:45   I   door Redactie

Met de halve finale Engeland-Denemarken leek de winnaar op voorhand al bekend. Maar dat draaide in de eerste helft toch helemaal anders uit. De underdog kwam op voorsprong en ging met een 1-1 de rust in.

Je mag het eigenlijk niet luidop zeggen, maar het lijkt wel of het uitvallen van Christian Eriksen een godsgeschenk is geweest voor Denemarken. Op sportief vlak welteverstaan. Want anders was er van Mikkel Damsgaard misschien geen sprake geweest.

En het was net de 21-jarige middenvelder van Sampdoria die de Denen op weg leek te zetten naar alweer een nieuwe stunt. Met een prachtige rechtstreekse vrije trap - al zal zullen sommigen Engeland-keeper Pickford met de vinger wijzen - zette hij Denemarken op 0-1.

Gelukkig voor de 'thuisploeg' bracht aanvoerder Simon Kjaer na een voorzet van Saka Engeland met een ongelukkige maar niet te vermijden owngoal nog in de eerste helft op gelijke hoogte. 1-1 en alles nog mogelijk.