Dít zijn de ongelooflijke kansen van de Rode Duivels op EK-winst

Dít zijn de ongelooflijke kansen van de Rode Duivels op EK-winst
Vrijdag 02 juli 2021 - 09:00   I   door Redactie

Het is een weerkerend fenomeen. Elke keer er een EK of WK is gooien allerhande cijferfetisjisten en zelfs universiteiten zich op het berekenen van de kansen op het winnen van dat toernooi.

Het Laatste Nieuws kon ten rade gaan bij de computerspecialisten van de Leuvense universiteit. En dat is best wel een referentie, want de KUL voorspelde ook al dat België in de 1/8ste finales tegen Portugal zou uitkomen.

"Alle kwartfinales van het EK werden 20.000 keer gesimuleerd en op basis van die uitkomsten werd het meest waarschijnlijke vervolg van het EK uitgerold, helemaal tot aan de finale op 11 juli in Wembley", schrijft de krant.

De uitkomst daarvan: "De kans dat de Rode Duivels in de finale staan bedraagt 52%. De kans dat we ook effectief voor het eerst in onze geschiedenis Europees kampioen zullen worden, is voor aanvang van de kwartfinales 41%."

66% kans tegen Italië

Maar beginnen doen de Rode Duivels uiteraard vrijdagavond in München tegen Italië. Als de Rode Duivels die match 100 keer zouden spelen, zouden ze 66 keer doorgaan naar de halve finale, een kwalificatiekans van 66% dus."

Poll: Hoe schat jij de kansen op EK-winst voor de Belgen in?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022