Marc Degryse stuurt Rode Duivels serieuze waarschuwing: "Geen goed idee"

Marc Degryse stuurt Rode Duivels serieuze waarschuwing:
Vrijdag 02 juli 2021 - 07:30   I   door Redactie

Vrijdagavond kijkt heel België vol spanning uit naar de kwartfinale België-Italië. Kunnen de Rode Duivels de Italianen aan de kant schuiven en vooral: zal Kevin De Bruyne fit genoeg zijn?

Want de verwachting is dat De Bruyne om 21u toch gewoon aan de aftrap zal komen. Nu ja, gewoon. Sowieso zal hij opgelapt zijn na zijn enkelblessure en er is zelfs sprake van een inspuiting.

Maar daar heeft Marc Degryse toch zijn twijfels bij. Want de analist spreekt uit eigen ervaring. In Het Laatste Nieuws haalt hij de herinnering op uit 1990 toen hij met Anderlecht de finale van de Beker der Bekerwinnaars tegen het Sampdoria Genua van huidig Italiaans bondscoach Roberto Mancini.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

"Ik was niet goed in die finale omdat ik niet helemaal fit was. Ik sukkelde eigenlijk met hetzelfde probleem als De Bruyne nu. Ik verzwikte mijn enkel voor die finale, maar een finale wil je niet missen. Dus ze hadden me opgelapt en ik heb met een inspuiting gespeeld."

Risico

"Achteraf bekeken was dat geen goed idee", waarschuwt Degryse. "Ik maakte toen snel kennis met Pietro Vierchowod, de voorganger van Chiellini. Tackles langs achter waren toen nog dagelijkse kost. Je speelt niet vrij in je hoofd, je bent ook niet soepel want die enkel is helemaal verdoofd."

"Met een inspuiting kun je die pijn wel wegnemen, maar je loopt het risico dat het een dag later weer erger is", besluit Degryse. "Zoiets kun je ook niet testen vooraf, je kunt niet trainen met een inspuiting om te zien wat dat geeft. Ik hoop dat het lukt voor De Bruyne, maar een zekerheid is het niet."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022