Als je het beste van België en Italië samenvoegt... Krijg je dit topelftal

Als je het beste van België en Italië samenvoegt... Krijg je dit topelftal
Donderdag 01 juli 2021 - 21:00   I   door Redactie

In een nieuwe finale avant la lettre nemen de Rode Duivels het vrijdagavond op tegen Italië. Het belooft andermaal een duel op het scherp van de snee te worden voor ons land. In aanloop naar de kwartfinale stelde onze redactie een gemengd elftal met het beste van België en Italië samen.

Net als bij het gemengde elftal met Belgen en Portugezen, halen de Rode Duivels het ook nu nipt van hun tegenstander. In ons Dream Team staan zes Belgen en vijf Italianen. Op sommige posities was het meteen duidelijk voor wie de redactie zou kiezen, op andere posities werd het een close call.

In doel krijgt Courtois de voorkeur op Donnarumma. In de achterhoede opteren we voor vijf mensen met - van rechts naar links - Meunier, Bonucci, Chiellini, Vermaelen en Spinazzola. We zetten in op de aanvallende impulsen van onze wingbacks, die op dit toernooi al van groot belang waren.

Lukaku en Immobile

Op het middenveld opteren we voor een sterke driehoek met Witsel, Locatelli en De Bruyne - we gaan ervan uit dat de middenvelder van Manchester City fit geraakt. Voorin kiezen we voor twee goalgetters met Lukaku en Immobile. Zij moeten voor doelpunten zorgen.

Het elftal:

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024