Degryse negeert België en is resoluut: "Zij zijn torenhoog favoriet voor EK-winst"

Degryse negeert België en is resoluut:
Donderdag 01 juli 2021 - 13:00   I   door Redactie

EURO 2020 nadert stilaan zijn climax. De allesbeslissende fase is aangebroken en de Rode Duivels zijn nog steeds van de partij. Analist Marc Degryse toont zich echter redelijk pessimistisch over de winstkansen van onze nationale ploeg.

"Vanaf de knock-outfase wordt alles anders. Onwaarschijnlijk dat met Portugal, Frankrijk en Duitsland al drie favorieten gesneuveld zijn, de drie uit de zogenaamde 'Groep des Doods' dan nog", steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws.

Rode loper

"Met nog acht teams in koers, heeft het er vooral in de rechtertabelhelft alle schijn van dat Engeland de rode loper voor zichzelf heeft uitgerold", gaat de analist verder. "Het team van Gareth Southgate heeft met de zege tegen Duitsland op Wembley de frustraties van 1996 van zich af gespeeld."

Waarna Degryse de Engelsen tipt als dé grote favoriet voor de eindzege op EURO 2020. "Alleen al dat onwaarschijnlijke thuisvoordeel maakt Engeland plots tot torenhoog favoriet. In de andere tabelhelft wacht onze Rode Duivels of Italië na de kwartfinale immers nog een tweede zware dobber met mogelijk Spanje of de 'killers' van Frankrijk, de Zwitsers."

(Lees verder onder de afbeelding)

Ongemeen sterke bank

"België moest in het bloedhete Sevilla zeer diep gaan, Frankrijk ging tegen Zwitserland ook voor een stuk fysiek ten onder door de hitte. Terwijl Engeland al de hele tijd thuis speelt, in gekende omstandigheden en temperaturen. Bij België dreigt blessurelast een factor te worden, bij Engeland was er enkel heel even een coronaprobleem met Mount en Chilwell."

Naast het thuisvoordeel ziet Degryse tot slot nog een groot voordeel voor de Engelsen: "Dé grootste troef voor Engeland en Southgate wordt misschien wel de ongemeen sterke bank. Met jongens als Rashford, Mount, Foden en vooral Jack Grealish houdt Southgate kwaliteit achter de hand die het verschil kan maken. Zoals Grealish tegen Duitsland al bewees."

Poll: Wie is voor jou de grote favoriet om dit EK te winnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië  I  Engeland

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024