Eden Hazard maakt zelf eigenlijk al kruis over EK: "Maar ik blijf bij de groep"

Eden Hazard maakt zelf eigenlijk al kruis over EK:
Maandag 28 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

Nog nooit is the day after zo spannend geweest bij de Rode Duivels. Want de kwartfinale mag dan wel binnen zijn, zonder Kevin De Bruyne en Eden Hazard slinken de kansen om nog meer te halen.

Vooral voor Eden Hazard ziet het er bijzonder slecht uit. De Rode Duivel moest in de slotfase tegen Portugal noodgedwongen vervangen worden nadat hij plots naar de bil greep. Nooit een goed teken.

Dat besefte ook Thibaut Courtois direct: "Eden heeft op zijn minst een contractuur en ik vrees dat hij tien dagen out zal zijn", klonk het achteraf. "Waarschijnlijk zal hij op dit EK niet meer in actie komen. Tenzij misschien als we de finale zouden halen."

Een doemdenker, die Courtois? Niet direct. Want ook Hazard sprak zich in die zin uit. "We zullen zien", begon hij voorzichtig. Om dan toe te geven: "Ik kan alleen zeggen dat ik, geblesseerd of niet, sowieso bij de groep blijf. Ook in het begin van het toernooi speelde ik niet, maar moest ik mijn rol als kapitein spelen."

Ervaring genoeg

Als dat geen statement is. De aanvallende middenvelder heeft zelf ondertussen al ervaring genoeg met blessures om te beseffen wanneer het ernstig is of niet. Dus is er amper nog iemand die na zijn woorden twijfelt dat het EK zo goed als over is voor hem. Tenzij we misschien de finale halen...

Poll: Denk jij dat Hazard vroeger dan de finale fit kan raken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024