Portugese bondscoach na uitschakeling in de clinch met Roberto Martínez

Portugese bondscoach na uitschakeling in de clinch met Roberto Martínez
Maandag 28 juni 2021 - 07:30   I   door Redactie

Winnen is een kunst, maar verliezen is dat evenzeer. En dat was nu waar de Portugezen zowel tijdens als na de match van zondag tegen België bijzonder veel moeite mee hadden.

Tijdens de match putten de Portugese spelers zowat alle mogelijke middelen uit om de Rode Duivels het spelen te beletten. Van duwen en trekken tot schoppen en zelfs slaan. Daar deed de Portugese bondscoach uiteraard niet aan mee, maar verbaal hield hij zich ook niet in.

"Op het WK in 2018 werden we ook in de 1/8ste finale uitgeschakeld door Uruguay, maar dat was terecht. Nu niet", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Fernando Santos. "De Belgen schoten zes keer op doel en maar één keer tussen de palen. Wij schoten liefst 29 keer op doel. Daar zie je al het verschil."

En nog was hij niet uitgeraasd. "We trapten op de paal. We hebben er alles aan gedaan. België is niet gevaarlijk geweest, daar hebben wij voor gezorgd. Dat ene schot. Normaal doet Thorgan Hazard dat niet en nu wel. Lukaku is niet gevaarlijk geweest, hij heeft alleen af en toe wat ademruimte gegeven voor zijn ploegmaats."

Eénzijdig beeld

Daarmee gaf Fernando Santos niet alleen een éénzijdig beeld van de felbewogen wedstrijd, hij ging ook volledig in tegen de visie van Roberto Martínez die vol lof was voor zijn spelers en het absoluut een verdiende zege vond.

Poll: Vind je dat Fernando Santos een punt heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024