Franky Van der Elst maakt zich kwaad in Villa Sporza: "Je bent achterlijk"

Franky Van der Elst maakt zich kwaad in Villa Sporza:
Zaterdag 26 juni 2021 - 11:30   I   door Redactie

In Villa Sporza bespreken Karl Vannieuwkerke en zijn gasten dagelijks de gebeurtenissen op EURO 2020. Vrijdagavond kwamen ook de uitlatingen van de Spaanse spits Alvaro Morata ter sprake.

Morata vertelde vrijdag dat hij al een tijdje bedreigingen krijgt via de sociale media. Zijn kinderen werden zelfs met de dood bedreigd. Analist Franky Van der Elst toont zich niet mals voor de criticasters van Morata.

"Je bent achterlijk als je zoiets doet", aldus Van der Elst in Villa Sporza. "Als je iemands kinderen met de dood bedreigt, dan is er toch iets mis. Van in hun zetel sturen mensen zulke anonieme berichtjes. Dat is allemaal heel gemakkelijk natuurlijk."

Ook Youri Mulder sprak zich uit over het onderwerp. "Dit was de voorbije maanden ook een groot topic in Engeland, met al die racistische posts. Van de eigenaars van de netwerken wordt ook daar gezegd dat ze er te weinig tegen doen. Terwijl ze er wel de macht voor hebben."

"Het ontspoort niet alleen op sociale media"

"Het is een maatschappelijke tendens", ging Mulder verder. "Want het ontspoort niet alleen op de sociale media. In Nederland is het intussen bijna normaal geworden dat boze fans de bus van hun team opwachten als dat team een aantal wedstrijden na elkaar verloren heeft."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Spanje  I  Juventus  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024